Įvairūs mitybos specialistai rekomenduoja kuo daugiau vartoti termiškai neapdorotų daržovių. Būtent daržovės aprūpina mūsų organizmą naudingais mineralais ir vitaminais bei yra nepamainomas skaidulų ir ląstelienos šaltinis. Valgant pakankamai daržovių, jūs palaikote natūralią organizmo mikroflorą ir jums niekada nekils problemų dėl virškinimo ar tuštinimosi.
Tačiau ką daryti tiems žmonėms, kurie gaminimui neturi pakankamai laiko, o ir šviežių daržovių nelabai mėgsta? Pats paprasčiausias būdas, pradėti gamintis įvairius žaliuosius kokteilius, į kuriuos galite drąsiai dėti pačias įvairiausias daržoves: agurkus, moliūgus, burokėlius, cukinijos griežinėlius. Prie jų puikiai tiks įvairūs žalumynai: petražolės, špinatai, bazilikai ar salierų stiebai bei lapai. Jei jums trūksta saldumo, tuomet galite kokteilį pasaldinti šviežiomis uogomis ar vaisiais, įdėti šlakelį medaus ar ekologiško agavų sirupo. Tokie kokteiliai ne tik aprūpins jūsų organizmą naudingomis medžiagomis, bet ir suteiks žvalumo ir energijos visai darbo dienai. Be to pasidarius vieną iš kokteilių, galite drąsiai neštis į darbą ir pasidalinti jų receptais su kolegomis. Nebijokite ieškoti naujų skonių ir eksperimentuoti.
Daržovės puikiai tinka ir kitiems greitiems užkandžiams. Pavyzdžiui, šiaudeliais supjaustyti agurkai, paprikos, salierų stiebai ar morkos, labai dera prie įvairių užtepėlių, lydyto sūrio ar humuso. Be to taip supjaustytas daržovės labai mėgsta ir vaikai. Taip paruoštas užkandžių stalas, bus ne tik maistingas, sveikas, bet ir spalvingai atrodys.
Na jei vis dėl to nusprendėte pasilepinti iškyla gamtoje, tai nepamirškite su savimi pasiimti šviežių daržovių, kurias galėtumėte išsikepti ant grilio. Būtent dūmo skonis, suteiks joms pikantiško skonio ir taps puikiu garnyru tiek prie mėsos ar žuvies patiekalų. Mėgaukitės sezoninėmis daržovėmis, nes jos labiausiai atskleidžia ne tik savo skonį, bet ir vertingiausias savybes.